IT 4 Social Economy, intercooperació tecnològica a nivell europeu

Els 6 i 7 d’abril del 2021 vam celebrar el fòrum anual IT 4 Social Economy, un esdeveniment promogut des del cooperativisme europeu amb la finalitat de sumar esforços en el desenvolupament de tecnologia per diferents sectors de l’economia social: cooperatives energètiques, de telecomunicacions, carsharing, supermercats cooperatius, etc. Totes les cooperatives participants fan ús de Odoo i estan interessades en compartir full de ruta i inversions per tal d’evolucionar els mòduls comuns conjuntament. IT 4 Social Economy va més enllà de compartir tecnologia, el seu objectiu a llarg plaç és fomentar l’intercooperació entre empreses cooperatives de base tecnològica a tots els nivells: coneixements, recursos, tecnologia, talent, etc.

Les trobades de IT 4 Social Economy van sorgir d’ençà les cooperatives tecnològiques Coopdevs (Catalunya) i Coop IT Easy (Bélgica) es van conèixer al 2018 a les jornades OCA days. La OCA és la Odoo Community Association associació que betlla pel codi open source mantingut per la comunitat d’Odoo. Totes les cooperatives que fem servir Odoo a través de processos ens beneficiem d’una comunitat forta al voltant d’Odoo Community Association que desenvolupa i manté centenars de mòduls d’Odoo disponibles d’accés lliure https://github.com/oca

A partir del 2018 s’han realitzat 2 presentacions als OCA Days per parlar exclusivament de l’ús d’Odoo orientat a projectes de l’economia social, principalment cooperatives. En aquest sentit Coopdevs i Coop IT Easy han anat treballant aquests darrers anys per tal de forjar una aliança amplia que ens permeti potenciar Odoo dins del cooperativisme. El resultant ha estat el projecte d’intercooperació d’àmbit europeu IT 4 Social Economy en el que participem activament.

En anteriors edicions es va anar preparant el terreny per tal de poder agrupar cooperatives de diferents sectors, tamanys i països. Al fòrum d’enguany vam poder comptar 28 participants de gran varietat de cooperatives: Oufticoop, BEES coop, Vianova, Som Energia, Coop IT Easy, The Mobility Factory, Supercoop Berlin, Talaios, Supermercat Cooperatiu de Manresa, Coopaname, Som Mobilitat, The Filament, Som Connexió, Facto Cooperativa, Coopdevs i Coop IT Easy.

Estem en contacte amb 75 projectes cooperatius a europa que ja fan ús d’Odoo. Seguim treballant conjuntament per potenciar el cooperativisme des de la tecnologia!

Les cooperatives “som” creen l’Ecosistema IT