Processos.org: Facilitant processos empresarials a les cooperatives

Coopdevs, juntament amb FACTO Cooperativa, hem creat processos.org per millorar la vida de les cooperatives mitjançant tecnologia de codi obert i assessorament específic.

En el cooperativisme, i en l’economia social i solidària (ESS) en general, patim d’un dèficit de desenvolupament tecnològic. Probablement degut a la mida de la majoria de projectes i que per la nostra pròpia naturalesa no tenim intenció de créixer d’una manera descontrolada, no és gens fàcil trobar projectes que realitzin grans inversions en desenvolupament tecnològic. Això és un important greuge competitiu per poder oferir alternatives dins de l’ESS en plena era digital.

Moltes entitats i cooperatives realitzen tasques com ara fer un pressupost, facturar, planificar projectes, planificar recursos econòmics o gestió de l’equip humà, amb complexos sistemes de fulls de càlcul (a cada casa sempre algú ha d’enginyar per fer funcionar la cooperativa amb fulls de càlcul). Aquesta situació provoca una gran ineficiència i massa feina (força ingrata) de gestió administrativa, per altra banda amb aquest mètode resulta molt dificultós tenir una visió general de com evoluciona el projecte empresarial. Costa massa respondre a preguntes com ara: com anem aquest trimestre respecte a l’anterior? Quines línies de negoci són més rendibles? Quantes hores dediquem a cada projecte? Quin és el balanç econòmic d’un projecte? Quan ens podrem millorar el sou?

Des de Facto i Coopdevs vam construir processos.org tenint clara la necessitat d’aportar eines que evitessin fulls de càlcul a l’ESS i a més aportessin transparència respecte a les dades empresarials a totes les sòcies. Els sistemes ERP estan justament pensants per resoldre de manera integral tots els processos empresarials, a més de poder integrar-se amb altres sistemes quan això sigui necessari. Així doncs la nostra missió amb processos.org és clara, aportar un ERP i tots els coneixements necessaris (tant de negoci per part de FACTO, com tecnològics per part de Coopdevs) per realitzar implantacions exitoses i impulsar l’ESS des del seu nucli, l’activitat empresarial de les cooperatives.

A Coopdevs tenim una llarga trajectòria en projectes de software lliure i després d’investigar diferents alternatives, vam arribar a la conclusió que la millor opció ERP pel cooperativisme era Odoo. Odoo compta amb una àmplia comunitat i podem beneficiar-nos de tota la feina que realitza aquesta comunitat i a la vegada aportar desenvolupaments específics relacionats amb les necessitats de les cooperatives. 

Trobada a CoopCity (Brusseles) el febrer de 2020

A més a més en matèria d’Odoo estem intercooperant a escala internacional amb CoopITEasy per tal de millorar i desenvolupar conjuntament mòduls que cobreixin peculiaritats de les cooperatives com per exemple la gestió de les sòcies. Estem impulsant juntament amb CoopITEasy i altres actores europees https://it4socialeconomy.org/ per tal de seguir intercooperant en matèria d’Odoo en l’àmbit internacional, el que significarà que les despeses de desenvolupament tecnològic es reduiran i totes ens beneficiarem d’una comunitat activa al voltant d’Odoo focalitzada en les necessitats del cooperativisme.

Necessiteu millorar els vostres Processos empresarials?

# odoo
Vídeo Jornada de la Internet Social 2020